Fullständigt enad front

I debatten (om extremism och våld) som Jimmie Åkessons parti tagit initiativ till hade inte Åkesson mycket att hämta. De övriga partierna hade bestämt sig för att visa upp en enad front mot SD. Åkessons ambition var att framhäva att extremism hör ihop med islam och således med muslimer. Övriga partiföreträdare menade dock samtliga att det finns många olika typer av extremism och där den gemensamma förklaringen handlar om sociala faktorer och känslor av utanförskap. Och att den politiska uppgiften är att motverka den typ av faktorer som kan leda till att männsikor (primärt unga män) dras in i extemism.

För SD är det viktigt att visa upp sig som riksdagsparti och initiativet till dagens debatt kan ses som ett led i detta. Men frågan är som sagt om de vann något idag, mer än att återigen få bekräftat att det inte finns ett enda annat riksdagsparti som har lust att associeras med SD och deras idéer.

Utöver att de övriga sju partierna hade enad front mot Åkesson, var också tydligt hur Sven-Erik Österberg är och vill vara en samförståndspolitiker. I debatten räckte han ut en hand till justitieminister Beatrice Ask och påtalade vikten av att samarbeta och komma överens, över blockgränser. Ask svarade inbjudande.

Annonser

Om Jenny Madestam

Statsvetare
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s