Orealistiska drömmar

Idag presenterar TV4 Nyheterna en undersökning genomförd av Novus. Dels har frågor ställts om huruvida väljarna faktiskt bryr sig om valet av ny s-ledare. Svaret visar att av de som kan tänka sig att rösta på s, så spelar det här valet faktiskt roll (7 av 10 menar att det är mycket eller ganska viktigt vem som väljs). Vad det här säger är att rekryteringen av ny ledare inte bara är en angelägenhet för s-medlemmar utan att det även berör potentiella väljare, något s ibland tycks glömma bort i kaoset att hitta Sahlins efterträdare.

Mikael Damberg är fö den person som flest anser kan öka intresset att rösta på s, medan Östros här ligger sämst till. 

I undersökningen har väljarna även (i en öppen fråga) ombetts nämna om det finns någon person som de själva skulle vilja se som ny s-ledare. Flest personer har nämnt – gissa vem – jo, Margot Wallström. Näst flest omnämnanden får en annan drömkandidat: Thomas Bodström. Damberg, Österberg, Östros och Juholt (som i dagarna seglat upp som ett hett namn) är det däremot inte många som nämner.

Kontentan är att ledarvalet berör och är viktigt, även utanför s, liksom att Wallström men delvis även Bodström nog kommer förbli i mångas fantasier: ”åååh, skulle hon/han bara vilja så skulle ju allt bli så bra…” – Eller?

Annonser

Om Jenny Madestam

Statsvetare
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s