Lite kul parallell

Ledaraspirant som vet vad folk vill ha?

Av Politikerbloggen framgår att statsminister Fredrik Reinfeldt och moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten höll på olika artister i gårdagens melodifestivalfinal. Reinfeldt tyckte Danny och Linda Bentzing var bäst, medan Arkelsten säger att ”Erik Saade vinner”. Betyder det här att det är partisekreteraren som Reinfeldt bör lyssna mer på, att hon helt enkelt är den som har öga för vad som är rätt och går hem i stugorna?

Apropå moderaterna så är det intressant att iaktta kontrasten till socialdemokraterna sett till plantskola. Den dagen Reinfeldt bestämmer sig för att göra något annat i sitt liv än vara moderatledare (vilket iof säkert lär dröja några år), så finns flera potentiella efterträdare, inte minst kvinnliga sådana. Arkelsten är ett exempel. Anna Kinberg Batra ett annat. Liksom Gunilla Carlsson. Från kommunal nivå finns t.ex. Anna König Jerlmyr att tillgå. Eller varför inte göra som Clintons – dvs att den nya moderatledaren skulle heta Filippa men Reinfeldt i efternamn. Det sista är nog rätt otroligt, av många skäl men likväl en kul tanke.

Dock är det intressant hur moderaterna haft en helt annan föryngring bland sina toppolitiker men också att många starka kvinnor fått både utrymme och möjlighet att ta sig uppåt. Här har socialdemokraterna definitivt något att lära sig.

(Även om moderaterna aldrig skulle ha en kravspecifikation där prio ett är att ledaren är en kvinna, så är det inte osannolikt att de vid nästa skifte primärt kommer snegla efter en)

Annonser

Om Jenny Madestam

Statsvetare
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s