Almedalen nästa

Hej bloggen

snart är det sommarledigt men först en knapp vecka i Almedalen i Visby. Året som gått sedan sist har varit inrikespolitiskt händelserikt. Ett mellanvalsår kan tyckas småtrist men det är mycket som är i görningen och som blir intressant att iaktta veckan som kommer. Det blir spännande att lyssna till de nya språkrören för miljöpartiet – blir det mer av den ”tredje kraften” mån tro, definitivt vill de dock visa att de var ett bra val. Även spännande se hur Håkan Juholt lägger upp sitt första framträdanden på politikerveckan, kommer han köra statsmannastilen likt under partiledardebatten eller blir det mer den humoristiska och eldande stilen som i sitt installationstal på kongressen? Likaså intressant att se om Maud Olofsson kommer elda på för allt vad tygeln håller, nu när hon aviserat sin avgång, kanske får vi höra ett politiskt testamente läsas upp. Förra året höll Fredrik Reinfeldt ett ovanligt tal sett till dramaturgi: han körde någon slags stå upp komik-stil, frågan är om han nu åter kommer vara mer nedtonad. Göran Hägglund kämpar med sitt parti – i Almedalen vill han säkert försöka visa var skåpet skall stå.  Jan Björklund är den partiledare som det sannolikt råder minst frågetecken kring idag, han tuffar nog på med en hel del ordning och reda. Då har Lars Ohly en mer ostadig tillvaro, kommer almedalstalet blir ett sätt att övertyga de som tvekar att ha honom kvar? Slutligen den nye: Jimmie Åkesson – sannolikt kommer han inte tala invandringspolitik i Almedalen, det är helt fel publik för detta tema, han kommer vilja visa på bredd och ansvar.

Jag för min del kommer delta på en del seminarier och annat. Dels är med medverkade i en panel på seminariet som arrangeras av Talmannens referensgrupp för jämställdhetsfrågor. Temat är ”Partiets ledare  – en fråga om jämställdhet”. Övriga medverkande är Ingvar Carlsson, Lars Leijonborg och Erik Fichtelius. Seminariet modereras av min statsvetarkollega Katarina Barrling Hermansson.

Ett annat seminarium är Stockholms universitets egna. Temat är ”Politiskt ledarskap i förändring – vad säger forskningen?”. Utöver jag själv deltar även Tommy Möller, Mona Sahlin, Åsa Romson och Erik Helmersson. Modererar gör Cecilia Garme.

Ytterligare ett seminarium är pr-byrån Westanders, temat är ”Borde Carl Bildt sluta twittra?” jag, Gudrun Schyman, Maria Abrahamsson och Mattias Jansson. Moderator är Sandro Wennberg.

Novus arrangerar ett seminarium på temat ”Vad vill vi ha för politiker? Måste man pudla om allt hela tiden?”. Deltar gör Irena Busic, Ulrica Schenström och Eric Sundström. Jag själv är moderator.

Utöver detta skall jag kommentera Fredrik Reinfeldts tal i en After Speach arrangerad av SNS. Detta tillsammans med Martin Ådahl och Irene Wennemo. Moderator är Anders Vredin.

Slutligen kommer jag vara med som bisittare i SVT Debatt som sänder måndag, onsdag och torsdag kväll från Almedalen.

Hektiska men roliga och intressanta dagar framför mig mao. Jag kommer dessvärre inte hinna med inlägg här på bloggen utan håller mig till Twitter och Facebook. Jag kommer även publicera några texter på Makthavare.se, och detta om s, m, fp och kd.

Trevlig sommar!

Annonser

Om Jenny Madestam

Statsvetare
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Almedalen nästa

 1. Ping: Grillvecka » Fredrik och hans Sollentuna -

 2. Mats skriver:

  Trevlig sommar själv, vackra du!! 🙂 (hoppas du twittrar mycket ifrån Almedalen)

 3. Ping: Politiskt ledarskap i förändring – bästa seminariet idag! | Lena Lid Andersson

 4. Nemokrati skriver:

  Uppskattar dina kommentarer under Almedalen.

 5. Alexander Wilsom skriver:

  Du är riktigt snygg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s