Politiksnack

Bild1Dagligen under Almedalsveckan träffade jag och Hanna Wallinder en person ur näringslivet och en från partipolitiken i programmet ”Politiksnack med hanna & jenny”. Vår ambition med programmet var just att få till ett möte mellan dessa sfärer. Vår, liksom våra gästers, konklusion är att den här typen av möten och snack om politik bör ske oftare. Inte minst behöver politiken lyssna till näringslivet. Företagare och entreprenörer sitter inne på kunskaper och erfarenheter om svensk arbetsmarknad som är oerhört väsentliga. Näringslivet i sin tur kan naturligtvis vara behjälpta av att bättre förstå politikens villkor.

Här kan ni titta på några av programmen:

 

 

 

 

 

 

Om Jenny Madestam

Statsvetare
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Politiksnack

  1. Simon skriver:

    Så personer med ekonomisk makt och personer med beslutande makt behöver prata mera så att de bättre kan utöva sin makt tillsammans?

    Det är nog nödvändigt på flera sätt att parterna pratar mer med varandra. Samtidigt kan jag inte låta bli att ifrågasätta konceptet. Låter lite ingrott. Personer från två olika maktsfärer, ofta långt från vardagliga arbeten och situationer kan jag tänka mig, som lever i en rätt vacker och problemfri bubbla. Två olika slags etablissemang.

    Varför inte föra samman de som är som längst bort från makten med de som beslutar om landets framtid någon gång? De som på sin höjd får en replik i SVT:s debatt eller en insändare i lokalpressen, varför kan inte de få prata med makthavare i ett liknande koncept? Tycker det känns viktigare att dessa får mer inflytande över svensk politik och hörs mer i det offentliga samtalet än de som redan sitter på makt och inflytande i form av pengar och i form av starka lobbygrupper som Svenskt Näringsliv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s