Universitetshemsida

11 kommentarer till Universitetshemsida

 1. ulf sandell skriver:

  Helt opolitiskt från Rogberga,…Kände Johannes o Elsa Madestam. Jag som skriver heter Marika Stenvall av Håkanssons(charkuteriet Tenhult). Var hemma hos min mor härförleden och dryftade släkthistoria….Nu till frågan; Är Du dotter till Sievert el. Jan?

  MVH Marika Stenvall…(skriver gm. min sambo)

 2. ulf sandell skriver:

  Hej o. Tack för svaret!

  Nu har mor o. jag rett ut detta.

  MVH Marika Stenvall

 3. tjohoo! skriver:

  Är du släkt med min statsvetenskapslärare i Politisk Teori på LiU som heter Ronnie Hjort då? 🙂 Samma efternamn, samma yrke…man vet aldrig.

 4. Claudio Portales skriver:

  Statsvetenskap. Slulle du kunna tipsa om distanskurs och eller litteratur i grund-statsvetenskap.

 5. Lennart skriver:

  Noterar att Du inte på hemsidan anger vad du tycker och tror,
  vare sig om politik eller religion eller andra saker.

  Vill du medvetet försöka framstå som totalt utan egna uppfattningar?
  Eller kanske undvika ta ställning för att inte reta någon?

 6. Malacoda Dev skriver:

  @Lennart
  Man kan väl för fan ha uppfattningar utan att ta ställning. En människa som klarar av att förhålla sig neutral kan analysera sin omvärld mer objektivt och levererar då enligt mig en mer sannolik sanning än när t.ex. en rödfärgad demagog likt Ulf Bjereld bombastiskt förkunnar sin övertygelse i alla väder.

  /Malacoda

 7. Gunnar skriver:

  Såg intervjuen med dig på veckans politik!
  Det är ju för tusan en havererad invandringpolitik som lyfter SD!

 8. Malacoda skriver:

  @ Gunnar, såg inte intervjun. Men på rak arm så håller jag med om att invandringspolitiken är en essentiell faktor för SDs ökade sympatier, men inte allena. Det finns givetvis andra faktorer. t.ex. vårt partipolitiska klimat där alla etablerade partier grötat ihop sig i ”mitten” och där SD av väljarna ses som ett alternativ till de andra pseudo-differentierade partierna som i stort sett tycker likadant om allting. De finns STORA frågor hur ett statsskick normativt bör stipuleras och formas till, men vår politiska konsensus-kultur har socialiserat makten och samhället till en enda stor kramgo Heffaklump där man endast är oense om hur många dagar en pappa respektive en mamma skall vara ledig. Huruvida vår demokrati skall och/eller kan konsolideras samt utvecklas existerar inte i våra makthavares indoktrinerade hjärnor. De är nöjda med lågt valdeltagande (vilket de alltid skyller på väljarna), med centraliserad makt (på sin höjd kan brukarråd få bestämma vilket bussbolag sina barns skolresa skall åka med, men någon verklig makt och möjlighet att delta kommer folket aldrig få), med obefintligt ansvarsutkrävande från folket (Göran ‘grisen’ Persson sa efter ett val på 2000-talet att nu var de starka och skulle bilda regering medan S de facto tappat runt 10% av rösterna till ca 30%, folket hade sagt sitt. ”Bort med er era jävlar”. Men med rådande system(kohandel) satt statsminister Machiavelli kvar på sitt makttörstiga arsle), med rådande nepotism i kommuner/landsting, med en ständigt ökande offentlig sektor (subjektivt anser jag att t.ex. 22 miljoner till nämnden för hemslöjd per år är idioti) med politisk kohandel (hur skulle t.ex annars KD fått in att kristna värderingar skall främjas i ett sekulärt styrdokument, skollagen), valfläsk och med sjunkande förtroende för de offentliga institutionerna (vilket de alltid påstår beror på väljarna) etc etc. Likt sektmedlemmar är de fullkomligt underkastade deras påstådda ”förträfflighet” hos deras gud konsensus-demokratin a la representativ parlamentarisms fullkomlighet, och gud nåde den som undrar om det går ändra, eller ens tala om på den ”svenska” modellen. Tyvärr har SD inget nytt att komma med förutom en alternativ invandiringspolitik, precis som de andra partierna sällar de sig i ledet och tror att vårt statsskick är världens bästa, för det har de ihop med de flesta andra medborgare blivit inpräntade med. Min röst får de inte. jag ligger på soffan som vanligt, för då vet jag att åtminstone jag inte ger mandat till ett system som ligger för långt från demokratins idé för att tilltala mig. Sen får makthavarna i sin lilla elit-bubbla envist hålla fast vid tanken att jag endast är en obildad latmask

  /Malacoda Dev

 9. Björnstarke skriver:

  Bor du bland invandrare??

 10. Björnstarke skriver:

  Jag hoppas innerligt att din kommun blir ett tillhål för en massa flyktingar,blatteälskare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s