Om mig

 Jag är fil. doktor i statsvetenskap, verksam som lärare och forskare vid Stockholms universitet. Min specialisering och mitt intresse är svensk politik och mer preciserat partiledarskap och partier. Jag disputerade hösten 2009 på en avhandling om partiledaridealet i socialdemokraterna och folkpartiet. Sedan 2002 har jag undervisat på Stockholms universitet, huvudsakligen på kurser i svensk politik och metod. Jag ger även en kurs i politiskt ledarskap och demokrati tillsammans med professor Tommy Möller. Efter min disputation drev jag ett forskningsprojekt om partiledarrekrytering. Ambitionen var att besvara frågan ”vem blir partiledare i svenska partier, och hur?”. Studien resulterade i boken Hur blir man vald. Om ledarskiften i tre svenska partier (Liber AB). Nu driver jag två forskningsprojekt. Ett om delat ledarskap, ett om politiskt ledarskap och social media.

Jag är även verksam som oberoende krönikör på Expressens ledarsida sedan våren 2012. Varannan vecka (lördagar) skriver jag krönikor i ämnen som primärt berör svensk politik.

Annonser

3 kommentarer till Om mig

 1. Thomas Broberg skriver:

  Hej Jenny! Vill rekomendera bloggen ”Kommunik”. En härlig blandning av retorik, pr och politik. Sedan kan man undra om det inte är Lugnet före stormen för Anni Lööf….

 2. Asebeia skriver:

  Hej. Du påminner så oerhört mycket om en person jag läste statsvetenskap, grundkursen, med i Göteborg våren 1999, vars namn jag inte kommer ihåg. Jag bara måste få höra om det kan vara du, eller om jag har tagit fel på person.

 3. Affe skriver:

  Du skall veta, statsvetare, att du är väldigt söt!
  Ha det gott, Brasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s