Om mig

Jag är docent i statsvetenskap, och har en tjänst som lektor i offentlig förvaltning vid Södertörns högskola. Min specialisering och mitt intresse är svensk politik och mer preciserat partiledarskap och partier. Jag disputerade hösten 2009 på en avhandling om partiledaridealet i socialdemokraterna och folkpartiet. Efter min disputation drev jag ett forskningsprojekt om partiledarrekrytering. Ambitionen var att besvara frågan ”vem blir partiledare i svenska partier, och hur?”. Studien resulterade i boken Hur blir man vald. Om ledarskiften i tre svenska partier (Liber AB). Därefter har jag forskat om delat ledarskap i skolan och partipolitiken samt om social media och politiker. Nu driver jag ett forskningsprojekt finansierat av Vetenskapsrådet, om polisutbildningen och attityder till mångfald.

 

3 kommentarer till Om mig

 1. Thomas Broberg skriver:

  Hej Jenny! Vill rekomendera bloggen ”Kommunik”. En härlig blandning av retorik, pr och politik. Sedan kan man undra om det inte är Lugnet före stormen för Anni Lööf….

 2. Asebeia skriver:

  Hej. Du påminner så oerhört mycket om en person jag läste statsvetenskap, grundkursen, med i Göteborg våren 1999, vars namn jag inte kommer ihåg. Jag bara måste få höra om det kan vara du, eller om jag har tagit fel på person.

 3. Affe skriver:

  Du skall veta, statsvetare, att du är väldigt söt!
  Ha det gott, Brasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s